De visie van Jos Kuipers: een leven lang fit zijn en blijven

Jos Kuipers werkt bij de Stichting Sportservice Noord-Brabant en heeft van een internationale basketbalcarrière genoten. Jos is 52 jaar, getrouwd en heeft twee kinderen en hij deelt met ons zijn sportpassie.

Jos and Michael

 

“Ik woon in totaal alles bij elkaar gerekend al zo een kleine dertig jaar in de wijk de Maaspoort te ’s-Hertogenbosch. Ik werk voor de Stichting Sportservice Noord-Brabant waarbij wij als hoofddoel hebben: iedere Brabander in staat te stellen te sporten en bewegen op zijn/haar eigen niveau. Hierbij ondersteunen wij de sportsector op provinciaal, regionaal en lokaal niveau. Waarbij de focus ligt op de gemeenten en de sportverenigingen.

Momenteel ben ik nog steeds actief als basketballer, omdat ik het spelletje zo leuk vind. Ook loop ik wekelijks met een loopgroep een aantal kilometers en tussendoor probeer ik dan zelf nogmaals te lopen. Daarnaast probeer ik mijn lichaam in conditie te houden met beperkte fitnesstraining.

 

 

Dunk Jos Kuipers Nashua Den Bosch kampieonschap Hatrans HaaksbergenNou ik heb in mijn actieve basketbalcarrière gelukkig heel veel (inter)nationale successen mee mogen maken met de basketbalclub uit ’s-Hertogenbosch en het nationale basketbalteam. Ik heb over de hele wereld gespeeld en zelfs voor een Amerikaanse universiteit. Mijn droom was om de Amerikaanse professionele basketballleague, de NBA, te bereiken. Dat is helaas niet gelukt door omstandigheden. Wel heb ik tegen de grootsten der aarde mogen spelen zoals onder andere Michael Jordan, Magic Johnson, Karl Malone, etc.

De Fitste Wijk zie ik als een uitstekende uitdaging voor de bewoners van de wijk om actief te zijn danwel te worden en te gaan sporten en te bewegen op een laagdrempelig niveau. Het doel is om elkaar te stimuleren om samen dingen te doen, nieuwe sport- en beweegmogelijkheden te ontdekken en een fit gevoel te krijgen én te behouden. Dat kan uitstekend in en rondom de wijk de Maaspoort. De Fitste Wijk kan mensen hiertoe heel goed uitdagen en stimuleren om dat te gaan doen.

Persoonlijk hoop ik dat de mensen uit de Maaspoort actief worden en zijn met het sporten en bewegen. Bij een leven lang fit zijn en blijven heeft iedereen baat maar vooral de persoon zelf. Dus zet hem op en kom/blijf in beweging.”

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>