Nieuw: Beweegteam De Fitste Wijk

Sinds september 2015 heeft De Fitste Wijk een Beweegteam tot haar beschikking. Het Beweegteam bestaat uit studenten van het Koning Willem 1 College uit ‘s-Hertogenbosch. Samen organiseren we evenementen om bewoners uit de wijk kennis te laten maken met diverse sporten en vervolgens te verduurzamen door de sportiviteit van de inwoners structureel te verhogen.

Stephan 2 Een van de leden van het beweegteam is Stephan Bergkamp. Stephan is 20 jaar, woont in Culemborg en vindt het leuk om zich verder voor te stellen:

“Ik ben stagiair bij De Fitste Wijk en organiseer dit jaar verschillende evenementen. Welke evenementen dat precies zijn, kan ik nog niet vertellen maar ik ben erg gemotiveerd om er een succes van te maken. Vorig jaar ben ik gestopt met voetbal bij een vereniging en doe dit alleen nog wanneer het mij uitkomt.

Verder loop ik drie keer per week hard. Dit vind ik één van de fijnste manieren van bewegen omdat je lekker even tot rust kan komen en je even kan afsluiten van de dagelijkse stress. Lekker een stuk langs de rivier lopen in Culemborg.

Ik doe dit het liefst bij ons door de weilanden en langs De Lek in Culemborg. Ook lopen we met school wel eens langs de Maas, wat ik ook erg gaaf vindt. De gezonde buitenlucht tegen je gezicht helpt enorm om je te ontspannen. Muziek in je oren en even je energie eruit gooien.

Ik zet daarnaast mijn wekker voor gezelligheid. Dat is het fijnste wat er is. Een goed feestje of een fijne verjaardag waar iedereen bij elkaar komt, daar ben ik altijd voor in. Gezelligheid en sociaal contact met anderen betekent heel veel voor mij. Dat is ook wat ik fijn vind aan sporten. Sport verbindt elkaar en zorgt er voor dat iedereen maakt niet uit wat je bent, wat je hebt of hoe je er uit ziet, je komt bij elkaar en je kan meedoen.”

Ik droom ervan dat dat uiteindelijk het gezeur langs de voetbalvelden of de gevechten rondom wedstrijden gaan stoppen. Het is nergens voor nodig en dit schrikt af om de sport te beoefenen.”

Het motto van Stephan voor zijn stage bij De Fitste Wijk:

De Fitste Wijk zorgt er voor dat aan de sportbehoefte van de bewoners van de Maaspoort wordt voldaan.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>