Sport & Zwangerschap door Zizi Heijmans

Een paar maanden geleden bedacht ik, dat mijn trainingschema wel een boost kon gebruiken. Op naar mijn trainer Patrick voor een persoonlijk plan van 3 maanden. Na de intake kon ik niet wachten om me in het zweet te werken voor mijn nieuwe, fitter en strakkere lichaam…om er na, net een paar weekjes, achter te komen dat ik zwanger ben!

de fitste wijk 2

In het dagelijks leven werk ik Als Beautycoach en met mijn eigen beauty website BeautyByZizi & beautycoach en ben ik het visitekaartje van waar ik over schrijf en wat ik adviseer en tja, dan is een beetje body & beauty wel handig. En die body in combinatie met zwangerschap is het toch even andere koek.

Dolgelukkig en verliefd op het wondertje in mijn buik, is het dus bye-bye sixpack! In plaats daarvan heb ik mijn focus gelegd op een fit en sterk lichaam tijdens mijn zwangerschap en voor straks tijdens de bevalling. Uiteraard heb ik mijn huiswerk gedaan en met wat extra voorzichtigheid is het juist heel goed om te blijven sporten, en ja, ook met gewichten trainen kan prima!

Ik train nu minder zwaar als voorheen, wat betekend; gewichten omlaag, aantal herhalingen omhoog en rustig aan met het tempo. Samen met mijn personalcoach Patrick, hij was als een van de eerste op de hoogte, hophop de sportschool in, flaneren over de loopband en versterken dat lichaam!

de fitste wijk 1   de fitste wijk 3

Better safe than sorry!

Omdat je zwangerschap nou niet het moment is om je grenzen te gaan verleggen, zijn er een paar belangrijke regels;

  • Check je schema met je verloskundige of gynacoloog.
  • Eet genoeg en gezond! Als je traint heb je die extra calorieen nodig!
  • Vergeet je sixpack! Je abdomen trainen is een absolute no-go!
  • Luister naar je lichaam!

Natuurlijk helpt het om met een pro te trainen en bij het vinden van het juiste, effectieve schema welke bij jou past. En…bij al dat trainen komen fijne voordeeltjes, waar ook mijn man erg blij van wordt! Bye, bye hormonale moodswings: actief blijven zorgt ervoor dat mijn emotionele toestand overwegend happy is en mijn energie level is enorm verbeterd. En juist dat is wel zo fijn in het eerste trimester!

Oke, laten we eerlijk zijn, wat ik ook wel erg fijn vind is dat met behulp van Patrick mijn vetpercentage en de centimeters van mijn heupen, benen en armer gelijk zijn gebleven! En met 20 weken zwangerschap is een extra 4 kg, een kers op de -denkbeeldige- taart!

Mijn advies

Dus hup naar de sportschool, het park of wat ook bij jou past en blijf fit, ook tijdens je zwangerschap! Ik beloof je, je voelt je happy, je krijgt meer energie en zelf vertrouwen – en dat is echte schoonheid!


Over Zizi:
Make-up artist & beautycoach Zizi heeft de make-up voor vele toonaangevende shows, artiesten & producties in magazines op haar naam staan.  Met haar blog BeautyByZizi.com is ze als eerste op de hoogte van de laatste beauty, fashion & lifestyle nieuwtjes!
“In mijn studio op de Maaspoort geef ik make-up & beauty workshops. Samen bepalen we jouw persoonlijke beautyplan & make-up look,welke past bij jouw persoonlijkheid & lifestyle! Ik leer jou mijn inside make-up & beauty trics en tijdbesparende make-up technieken.” Hope to meet you!

slider 1 zizi

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>